8 Mar 2012

Joseph Kony'yi DURDURUN!

Joseph Kony ismini yeni duyuyorsanız, 24 saat içinde hiç twitter'a girmemişsiniz demektir. Joseph Kony:
"Lord Resistance Army"nin, yani Tanrı'nın Direniş Ordusu'nun lideri Joseph Kony, Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından içinde adam öldürme, cinsel kölelik, tecavüz, işkence, çocukları zorla orduya katma gibi suçların bulunduğu 33 ayrı insanlık ve savaş suçundan aranıyor. Teokratik bir hükümet kurmak isteyen Joseph Kony'nin amacına ulaşmak için 2 milyon kişiyi yerinden ettiği, 30 bini çocuk olmak üzere 60 bin insanı kaçırdığı ve 2 bin 400 kişinin ölümüne sebep olduğu biliniyor. Kony, kaçırdığı erkek çocukları ordusuna katıyor, kızları ise seks kölesi olarak çalıştırıyor. Ordusuna kattığı çocuklardan kendi ailelerini öldürmelerini isteyen Kony'nin kendisine karşı çıkan çocukları öldürdürttüğü ya da yüzlerini doğrattığı biliniyor."
Invisible Children adındaki topluluk, Dünya'nın Joseph Kony'yi tanıması için 30 dakikalık kısa bir film hazırladı. Onu daha fazla kişi tanırsa o kadar çabuk tutuklayabilecekler. Kim Kardashian, Rihanna, Chris Brown, Justin Bieber, Nina Dobrev ve daha birçok ünlü twitter'da "Joseph Kony'yi Durdurun" yazarak bu videoyu paylaştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda 'Anonim' (ADSIZ) yerine adınızın ya da nickname'inizin gözükmesini istiyorsanız seçeneklerde 'Anonim' yerine 'Adı/Url' kısmını tercih ediniz. (Url kısmın boş bırakabilirsiniz)