17 Eki 2012

Hit Şarkıları Geri Çeviren Şarkıcılar

Leona Lewis geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı. Rihanna'nın "We Found Love" şarkısının aslında onun olacağını, ama bunun gerçekleşemediğini söyledi. Hatta "O şarkıyı ben söyleseydim, o kadar tutmazdı" dedi. Böyle durumlarla karşılaşan tek kişi Leona Lewis değil. İşte buna benzer durumlar yaşayan diğer şarkıcılar:
TLC: Britney Spears'ın adını duyduğumuzda ilk aklımıza gelen şarkı olan "Baby One More Time" şarkısını TLC grubu geri çevirmişti.
Janet Jackson: Whitney Houston'ın "How I Will Know" şarkısını Janet Jackson geri çevirmişti.
Meat Loaf: "Total Eclipse Of My Heart" şarkısı alsında Meat Loaf için yazılmıştı ama şarkıyı Bonnie Tyler söyledi.
Sara Evan: "Jesus Take the Wheel" şarkısını Sara Evan beğenmeyip, hatta "aptalca" deyip kabul etmedi. Ama bu şarkıcı Carrie Underwood'un en büyük hit şarkılarından biri oldu.
Hilary Duff: Kelly Clarkson'ın "Since U Been Gone" şarkısı ilk önce Hilary Duff'ındı. Ama Hilary, şarkıdaki yüksek notaları söyleyemeyeceğinden Kelly Clarkson'a verildi. Şarkı çıktığı zaman doğrudan Amerika listelerinde 1. sıraya yükseldi.
Lupe Fiasco: B.o.B'nin söylediği "Nothing On You" ve "Airplanes" şarkıları ilk Lupe Fiasco içindi. Ama B.o.B o şarkıları kaydetti ve 2 şarkıda büyük hitlere dönüştü.
Rihanna: Jordin Sparks'ın "Battlefield" şarkısı Rihanna'nın Chris Brown ile olan kötü ilişkisi yüzünden Jordin Sparks'a verildi.
Christina Millian: Rihanna'nın en büyük hitlerinden biri olan "S.O.S" şarkısını aslında Christina söyleyecekti. Ama gerçekleşmedi.
Pink: "Whataya Want From Me" şarkısını Pink yazdı ve kaydetti ama sonra şarkıyı "American Idol" birinci olan Adam Lambert'a verdi.

2 yorum:

  1. Rihanna'nın ismi daha çok geçiyor. (= Bu arada PArty In The U.S.A.'yı unutmuşsunuz..

    YanıtlaSil
  2. Bende bir tane ekliyim ;
    "Beyoncé'nin "Halo" şarkısı aslında Leona Lewis'e yazıldı ama Leona'nın kayıt edecek zamanı olmadığı için şarkı Beyoncé'e verildi. Beyoncé "Halo" şarkısı ile büyük bir çıkış yakalamış ve Youtube'da 141,640,385 kez tıklanmıştır."

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda 'Anonim' (ADSIZ) yerine adınızın ya da nickname'inizin gözükmesini istiyorsanız seçeneklerde 'Anonim' yerine 'Adı/Url' kısmını tercih ediniz. (Url kısmın boş bırakabilirsiniz)