18 Şub 2012

Önerimiz: Uçurtma Avcısı

Bu defa Cumartesi Önerisi bana kaldı , umarım ilk denememde başarılı çıkarım. Bu seferki önerimizde 'Uçurtma Avcısı' kitabı yani orjinal adıyla 'The Kite Runner' var. Eminim ki okuyucuların büyük bir kısımı bu kitabı duymuştur çünkü gerçekten benim için çok önemli kitaplardan birisidir. Kitabın yazarı Khaled Hosseini ki kalemine hayran kaldığım bir yazardır , bu kitabı yazarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Mutlaka okuyun derim özellikle de duygusal bir insansanız. Kitabın arkasındaki kısa bir özet;
Emir ve Hasan, Kabil'de monarşinin yıllarında birlikte büyüyen iki çocuk.. Aynı evde büyüyüp,aynı süttanneyi paylaşmalarına rağmen Emir ile Hasan'ın dünyasının arasında uçurumlar vardır. Emir, ünlü be zengin bir işadamının, Hasan ise onun hizmetkarının oğludur. Sovyetler işgali sırasında Emir ve babası ülkeyi terk edip Kaliforniya'ya giderler. Emir böylece geçmişinden kaçtığını düşünür. Her şeye rağmen geride kalan Hasan'ı unutamaz.
Ha bu arada unutmadan; Cumartesi günü evde oturulmaz benden söylemesi , çıkın gezin. Bu da benden size ufak bir hatırlatma :)

6 yorum:

  1. Bu kitap ve bin muhtesem gunes hayatimda okudugum.en gercekci kitaplar...

    YanıtlaSil
  2. Sayfanın kurucularına bir şey söylemek istiyorum,Sayfanızda neden The Saturdays grubu ile ilgili hiçbir haber yok ? Gerçekten Eleanor Calder'in hayranları çok az olmasına rağmen onunla ilgili haber yapılıyor ama neden The Saturdays ile ilgili yapılmıyor ? :)

    YanıtlaSil
  3. Elenaor Calder ile ilgili haber yaptığımızı hatırlamıyorum ama dikkat ederiz.

    YanıtlaSil
  4. bu kitabı okumadım ama boş bi derste okulun tiyatro odasında hocalar bize izletmişti bunun filmini. gerçi filmide sonuna kadar izleyemedik (bizim okulun yapıcağı şey anca bu kadar olur zaten :D)
    SPOİLER- çocuklardan biri tacize uğruyodu galiba -SPOİLER

    YanıtlaSil
  5. Of bu kitap acayip birşey Nasıl ağladım bilemezsiniz...

    YanıtlaSil
  6. Evet canım , öyle bir sahne vardı. :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızda 'Anonim' (ADSIZ) yerine adınızın ya da nickname'inizin gözükmesini istiyorsanız seçeneklerde 'Anonim' yerine 'Adı/Url' kısmını tercih ediniz. (Url kısmın boş bırakabilirsiniz)